Vuonna 2024 tapahtuma järjestetään 17.-19.9.2024

 

Oi hyvä elämä!

Mitäpä sitä enempää voisikaan toivoa kuin hyvää elämää. Pienemmässä mittakaavassa voi toki toivoa esimerkiksi laadukasta koulutusta työelämän haasteiden tueksi – tätä haluamme teille arvon kollegat tarjota! Vuonna 2023 Itä-Suomen lääketiedepäivillä on jälleen kattaus kliinisiä aiheita höystettynä koulutuksellisilla sekä lääkäriyttä laajemminkin käsittelevillä aiheilla. Varmasti meistä jokainen on pohtinut mahdollisesti eteen tulevaa tilannetta lennolla tai harrasteissa: tarvitaan lääkäriä – olenko kykenevä, mitä minulta vaaditaan, kuinkas vakuutusten laita tai vaaditaanko kirjauksia. Muun muassa näitä asioita pohditaan Käytännön juridiikkaa lääkärille -sessiossa.

Pienryhmissä meillä on tänä vuonna tarjolla kolme aihetta. Näistä koko päivän ryhmänä on työhyvinvointiin ja itseymmärryksen lisäämiseen keskittyvä pienryhmä, joka toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Uutuutena ovat haavojen ompelu sekä kliinisen tutkimisen pienryhmät. Haluaisitko harjoitella knoppien lisäksi subkutaanisia tai jatkuvia ompeleita – silloin suosittelen varaamaan paikan Ompelu ja haava -työpajasta. Entä koetko tarvetta kerrata tule-vaivojen kliinistä tutkimusta? Onko epikriiseihin ilmaantunut uusia tutkimuksia, joista et opiskeluvaiheessa ole kuullutkaan? Tule mukaan fysiatrien vetämään tule-sairauksien tutkimuspajaan ja päivitä tutkimusmenetelmäsi kerralla ajan tasalle!

Tänäkin vuonna tarjoamme teille luennoista nauhoitukset jälkikäteen kuunneltaviksi, sillä tämän myötä voitte hyödyntää koulutustarjontamme laajemmin. Toivomme kuitenkin näkevämme teistä mahdollisimman monet myös paikan päällä Musiikkikeskuksella!

Tervetuloa mukaan Itä-Suomen lääketiedepäiville 19.-21.9.2023!

2.2.2023

Mari Asunmaa
järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

 

Itä-Suomen Lääketiedetapahtuman virallinen tiedotuslehti (Lääkärisanomat 2/2023) on luettavissa tästä.