Luennoitsijoille

Kiitos lupautumisestasi saapua luennoitsijaksi/puheenjohtajaksi 38. Itä-Suomen Lääketiedetapahtumaan Kuopion Musiikkikeskukseen.

Palkkiot

Luentopalkkiomme noudattavat Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin suosituksia: 10–15 min esitys 170 euroa, 20–30 min esitys 250 euroa, 35–45 min esitys 300 euroa ja seuraavat 15 min á 45 euroa. Lisäksi maksamme määräaikaan mennessä jätetyistä lyhennelmistä 100 euron lyhennelmälisän. Puheenjohtajan palkkio on 300 euroa. Ryhmäopetuksen tuntipalkkio on 150 euroa tai erikseen sovittava palkkio, paneeliin osallistuminen 150 euroa.

Tiivistelmäkirja

Luentotiivistelmän formaatti on muuttunut. Perinteisen lyhennelmän sijaan pyydämme kaikilta luennoitsijoilta viisi luennon keskeistä diaa, joista käy ilmi luennon olennainen viesti kuulijalle (luennoitsijan tiedot + 5 diaa). Dioissa voi olla myös kuvia.  Diatiivistelmät tulee lähettää viimeistään tiistaina 21. elokuuta 2018 klo 15 mennessä s-postilla minna.huttunen(at)duodecim.fi.  Ohje tiivistelmän tekoon ja diojen mallipohja löytyy omana tiedostona. Lataa mallipohja diaesitys.

Tiivistelmädiat tulevat myös mobiilista ladattavaan tapahtumaversioon. Mikäli ette halua tiivistelmäänne appsiin, pyydämme ilmoittamaan siitä lähetyksen yhteydessä.

Luentosalien varustus ja esityksen etukäteen lähettäminen

Luentosalien vakiovarustukseen kuuluvat PC, dataprojektori ja laserosoitin. Tarvittaessa luentosaliin toimitetaan myös muita AV-välineitä. Luennoitsijat voivat lähettää esityksensä etukäteen tietokoneen kovalevylle siirrettäväksi (AV-ohje2018).

Viestiseinä ja äänestäminen

Viestiseinä -palvelun avulla on mahdollisuus lisätä esityksen aikana yleisön vuorovaikutusta ja aktivoida yleisöä. Viestiseinän avulla yleisö voi omalla mobiililaitteellaan esim. lähettää kommentteja, esittää kysymyksiä ja osallistua esiintyjän esittämiin yleisöäänestyksiin.

Viestiseinä on käytössä seuraavissa luentosarjoissa:

K1 Yhteistyöllä monisairaan potilaan parhaaksi

K4 Lääkärin hyvinvointi

K8 SOTE

K9 Duodecim symposiumi: Elämän loppuvaiheen hoito – saattohoito ja eutanasia

T4 Kandiohjelma: havainnoimisesta diagnoosiin ja hoitoon

T7 Lasten klinikka  -apua moneen vaivaan

T9 Iho- ja systeemisairaudet sekä sukupuolitaudit

T10 EKG-kertausta

Ohjeet viestiseinän käyttöön. 

Prospectum Viestiseinä kysymykset

Äänestäminen on helpompaa, jos on ladannut appsin valmiiksi puhelimeen. Tunnus lähetetään viivakoodin kanssa tapahtumaa edeltävällä viikolla osallistujan sähköpostiin.

Matkajärjestelyt, majoitus, osallistuminen avajaisiin ja iltajuhliin

Toimistomme auttaa mielellään matkajärjestelyissä ja käytämme Pohjolan Matkan Kuopion toimistoa  (paivi.tolvanen(at)pohjolanmatka.fi) tai puh. 0201 303 364). Voitte käyttää myös oman matkatoimistonne palveluita. Kotimaan matkakorvaukset maksetaan sopivamman kulkuneuvon ja kilometrikorvaus oman auton käytöstä valtion matkustussäännön mukaan. Luennoitsijoille/puheenjohtajille korvataan yksi yöpyminen Hotelli Scandicissa. Etuihin kuuluu luonnollisesti myös vapaa pääsyy kaikkiin tapahtuman tilaisuuksiin ja luentoihin. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, paitsi pienryhmiin, joiden osallistujamäärä on rajoitettu.

Linkki luennoitsijoiden ilmoittautumis/palkkiolomakkeeseen lähetetään  sähköpostitse viikolla 34 (linkki lomakkeeseen on henkilökohtainen ja sitä ei julkaista tällä sivulla).   Lomakkeella kysytään palkkionmaksuun liittyviä tietoja, osallistumisesta avajaisiin ja iltajuhliin sekä Kuopion ulkopuolelta tulevien majoitustarpeesta. Lomakkeen voi palauttaa ennen tapahtumaa, hotellivarauksien tulee olla toimistossamme kahta viikkoa aikaisemmin. Matkalaskulomake annetaan luennoitsijoille ilmoittautumisen yhteydessä Musiikkikeskuksessa ja tulee myöhemmin myös näille sivuille.

Lentolipun varauslomake Helsinki-Kuopio-Helsinki löytyy tästä: Lennot tilauslomake pdf

Sidonnaisuuksien ilmoittaminen

Pro Medicon täydennyskoulutuksen suositusten mukaan pyydämme luennoitsijoita ystävällisesti ilmoittamaan luentonsa alussa koulutustilaisuuden kannalta olennaiset taloudelliset ja muut sidonnaisuutensa viimeisen kahden vuoden ajalta.

Lisäohjeita sidonnaisuuksista löytyy Pro Medicon sivulta : https://www.promedico.fi/suunnittele-hyva-koulutus/lapinakyvyys-koulutuksessa.html

Sidonnaisuusdian löydät täältä: https://www.promedico.fi/media/materiaalit/oppaat/sidonnaisuusdia.pdf