Talous ja toimintaperiaatteet

Itä-Suomen Lääketiedetapahtuma on Suomalaiseen Lääkäriseuraan Duodecimiin kuuluvan paikallisyhdistyksen Pohjois-Savon Lääkäriyhdistyksen vuosittainen koulutustapahtuma lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Koulutusohjelman suunnittelusta vastaa eri alojen lääkäreistä koostuva järjestelytoimikunta.

Lääkäreiden on sekä lain että lääkärietiikan mukaan huolehdittava ammattitaitonsa ylläpidosta ja kehittämisestä. Itä-Suomen Lääketiedetapahtuma tarjoaa erityisesti alueensa lääkäreille monipuolisen mahdollisuuden ammattitaidon kehittämiseen. Tapahtuman ohjelmat suunnitellaan niin, että Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunta voi hyväksyä ne erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi. Pääosa kouluttajista työskentelee lähialueiden sairaaloissa ja terveydenhuollon yksiköissä, mikä mahdollistaa myös paikallisten hoitoketjujen käsittelemisen koulutuksissa.

Lääketiedetapahtuma ei tavoittele voittoa toiminnassaan vaan tapahtuman tuotot käytetään tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman tuotot muodostuvat osallistumismaksuista sekä näytteilleasettajien osallistumismaksuista ja mainoksista. Tapahtuman kulut koostuvat luennoitsijoiden palkkioista, matka- ja majoituskustannuksista, tilakuluista ja järjestämisen muista kustannuksista.

Tapahtumaan liittyvässä lääketieteellisessä näyttelyssä yritykset, yhdistykset ja julkisen sektorin toimijat esittelevät uusinta lääketieteellistä tietoa hoidosta, diagnostiikasta ja terveydenhuollon eri sektoreilta.

Järjestämällä tapahtuman yhteydessä olevan näyttelyn voimme tarjota lääkäreille ja heidän koulutuksestaan vastaaville työnantajille osallistumisen myös merkittävästi edullisemmin.

Lisätietoja Itä-Suomen Lääketiedetapahtuman johtoryhmän puheenjohtaja professori Jouni Kurola jouni.kurola(at)pshyvinvointialue.fi